2014. okt. 14.

Trendi, horgolt karácsonyi díszek

Horgolni igenis menő. Anyukánk, nagymamánk is horgolt, persze ők mást, mint mi, de miért ne kérhetnénk meg őket, hogy segítsenek az alapoknál? Nem terítővel indítunk, és nem rakjuk ki a tévé tetejére sem, ha kész, hanem apró pici, aranyos díszeket készítünk! A kész remekművekkel a fát is dekorálhatjuk, de ajándékkísérőként is meseszépek. Ki tart velünk?

Izgalmas megoldás, ha ruhákat horgolunk az izzósorunkra. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, használjunk LED izzósort, ami nem melegszik, és biztonságos, még így pulcsiban is.


Jön a tél, talán a hideg is. Elő a koricipőkkel! Barátnőinknek remek ajándékötlet egy-egy saját kezűleg horgolt korcsolyacipő-fenyődísz!

Mézeskalács emberkét nem csak lisztből, mézből készíthetünk, hanem horgolhatunk is. Így biztosak lehetünk benne, hogy megéri az elkövetkezendő teleket!

Bogyós technikával készült ezt az egyszerű és gyönyörű, horgolt karácsonyfa. 

Haladókra is gondoltunk, így hoztunk nekik egy komplikáltabb karácsonyfa ötletet. Ha esetleg valaki elkészíti, várjuk szeretettel a fotót róla!

Ennél cukibb, és aranyosabb hóemberekkel nem is tudom, hogy találkoztam-e mostanában. Szerintetek mennyit lenne érdemes horgolni belőlük? Egy tucatnál meg se állunk, ugye?

Karácsony előtt meglátogat minket még a Mikulás is, ne feledkezzünk meg erről se. Aranyos, mosolygós arccal igazán cuki ajándék a gyerekeknek.

Aki nagyon belelendül a horgolásba, annak ajánljuk ezt a leírást, melyben 6 különböző dísz mintáját lehet végigkövetni. A színek kombinálásával tényleg ezer és egy különböző díszt készíthetünk.



Nincs karácsony csillag nélkül, így hoztunk egy csodálatos csillag mintát is. Apró gombbal és egy kis szalaggal díszítve az idei fa legszebb díszei lehetnek ezek a csillagok.


Még több karácsonyi kézműves ötletet itt találsz:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oszd meg a barátaiddal a Facebookon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...